грижа за паркета

Пътеводител за почистване на ламиниран паркет

Поддържането на пода чист и санираните мерки по всяко време са много важни за всеки дом. Това е областта на вашия дом, в която се натрупват най-много бактерии и алергени, което означава, че трябва да получават достатъчно внимание на регулярна основа.

Ефективното почистване е често пъти е въпрос на фигуриращи методи, които работят най-добре за даден тип настилка, според това каква имате в дома си. Това няма значение, ако сте решили да се сложи само един вид ламинат в целия дом, или имате различни видове. Едно нещо е сигурно: изучаване на особеностите техники на почистване ще извърви дълъг път в осигуряването на тази област от жилището така, че се всичко да бъде стерилно, безопасно по всяко време и дълго красиво. Ето какво трябва да знаете за различните видове подови настилки, които имате в дома си:

Под от твърдо дърво – почистване на дървен под, не е трудно, но има някои съображения, които трябва да имате предвид. Най-важното, което трябва да се вземе предвид е вида на покритие. Най-често такива подове са шарени. Запечатаните с восък подове трябва да се съхраняват безопасно от водата и разливане на всякакви течности. Такива лесно могат да навредят на деликатния финал. Ако това е типът на финала на вашата подова настилка, трябва да се прибегне до метла, прахосмукачка или сухи кърпи. Влажният парцал на пода и използването на микрофибърна кърпа, за отнемане на излишната влага са от значение. Друго ефективно решение е да се използва предварително разредена препарат за почистващи дървени подови. Има голямо разнообразие от тези, които ще служат много добре.

ламиниран паркет – въпреки, че е ламиниран много еластичен материал, намокрянето на пода, изисква адекватни мерки, също като при дървения паркет. Редовно почистване с прахосмукачка и бързо отстраняване на разлети течности е достатъчно, за да се запази ламиниран паркет чист по всяко време.

Линолеум под – балатумът е труден във всеки аспект. Един добър начин да се справите с мръсотията и лошия вид е да добавите няколко капки препарат за миене на съдове в топла вода. Напръскайте и избършете с влажна кърпа. В резултат на това ще имате един балатум, който е изчистен и изсушен почти по едно и също време.

Винил под – винилът се смята за по-траен и е лесен за почистване. Много просто решение, което работи добре е да се смеси сапун, четвърт чаша оцет и вода. Нанесете по същия начин като при линолеум. За ежедневна грижа използвайте парочистачка. Тя е може би най-добрият вариант.

Естествен камък – амоняк, белина и оцет са много неподходящи решения за почистване на този тип под. Киселинните компоненти на тези продукти могат да доведат до реални щети на камъка. Почистване с рН неутрален сапун ще премахване петна и е перфектно решение за естествения камък.

Следвайте тези съвети, ако искате да се уверите, че вашите подови настилки са добре хигиенизирани и приведени във вид. Научете повече за ламинат цени. Имайте предвид, малките детайли, които понякога са от жизнено-важно значение и можете да сте напълно почистили дома си по всяко време.