разчистване на стари къщи

Правила за разчистване на стари къщи

Всеки човек, в даден етап от живота си се е сблъсквали от вида разчистване на стара къща.

Дали оставена по наследство или закупване на такава, с цел бъдеща инвестиция ситуацията почти винаги е една и съща. Множество стари мебели, камари с боклук, помещения за основен ремонт. В подобни жилища витае мрачна и нездравословна среда.

Ето, защо на такива е места е важен подхода и това как по-бързо да се справим с проблема.

Разчистване на стари къщи е работа за специалисти. Ето, защо потърсихме някои правилни насоки, които да са от полза на всеки решил да мине по пътя разчистване на стара къща.

Правила за чиста къща и свеж въздух.

Като начало е важно да организирате голямо почистване с изнасяне на всичко старо от помещенията. Тук полезни ще са ви услугите на екипи за изнасяне на стари мебели в София и региона.

  1. Почистете най-малко веднъж седмично.
  2. Изтупахте старите килими от прах, покривки за легло, одеяла и възглавници. Полезно е да се изнесат нещата, които възнамерявате да използвате. Мебели, антични предмети и сувенири ще се чувстват по-добре ако бъдат изнесени на студено или на слънце – това ще помогне да се отървете от кърлежите и вредните микроби, както и плесен, мухъл и всякакви следи от заседяването.
  3. Използвайте домакински препарати за нещата, които подлежат на третиране.
  4. Обновете помещенията със стайни растения. Те произвеждат фитонциди, естествено овлажняват и пречистват въздуха от токсини и вредни микроорганизми.

Обърнете внимание на хлорофитите, фикусите, аспержите, виолетките, папратите и цикламените – те са непретенциозни и вършат добра работа с функцията за почистване и овлажняване на въздуха.

  1. Проветрете помещенията. Направете това късно вечер или рано сутрин, когато трафикът е минимален.
  2. Ако има желание, възможност и необходимост може да направите и задълбочено проучване. Всяка стара къща има висока влажност, а това е предпоставка за развиване на всякакви микроорганизми. Експерти диагностицират наличието на гъби, бактерии и извършват необходимите процедури за отстраняването им.
  3. Не забравяйте редовно да почиствате или сменяте филтри, да проветрявате помещения и да дезинфекцирате онова, което подлежи на третиране с почистващи препарати.

За всичко останало се нуждаете от екипи по изхвърляне на стари мебели и отпадъци. На smetishte.com може да се възползвате от услуги по разчистване.