Основните фактори на local SEO

Ако до преди няколко години сте мислили, че популяризирането на един сайт става само за територията на столицата, то нещата не са съвсем така. Тук важен фактор има оптимизацията на сайта и множество други подходи.

Днес ситуацията се промени драматично. Мобилните устройства и достъпният интернет превърнаха популяризирането на сайтовете за местния бизнес в общ приоритет.

Друга нова тенденция е създаването на сайтове за малки и средни регионални предприятия като супер печеливш бизнес. Става дума за онлайн пазаруване.

Най-обикновените хора, без „напредналите потребители“, изненадващо бързо усвоиха новаторските технологии и се научиха да използват информационните възможности на интернет за лични и ежедневни цели.

Онлайн пазаруването води до многократно увеличаване броя на сайтовете на регионално ниво и в други градове на страната.

Регионални фактори за класиране – local SEO

Изследването разкрива, че един от най-влиятелните фактори за местно популяризиране е обратната връзка с клиентите относно фирмата, бизнеса и качеството на услугите.

Проучванията показват, че около 70% от клиентите, задължително се запознават с рецензиите на дадена фирма, преди да посетят официалния уебсайт.

Около 67% от клиентите споделят, че няма да посетят уебсайта, който има много негативни прегледи на локални уеб сайтове и портали.

SERM – репутацията за оптимизиране на търсещите машини е приоритетна област на местния интернет маркетинг. Ако не работите с рецензии, бизнес рискът губи около 70% от клиентите, което си е доста сериозна цифра.

Как връзките в социалните медии помагат на един оптимизиран сайт с местно СЕО:

Изглежда, че е по-полезно за уебсайта на местната компания външните връзки да се намират на регионални уебсайтове, а не в световен мащаб.

Вторият аспект на влиянието на външните връзки за регионален бизнес сайт са – текст, който трябва да съдържа ключови думи и геолокационни индекси.

Името на града, улиците, дори и номера на къщите.

Някои местни географски термини.

По принцип е много желателно да имаме местни указатели във водещия текст на връзката с позоваване на терена.

Всичко това ще помогне на търсачките да определят по-точно значението на намеренията на потребителите и услугите на местните компании.

Близостта на местната услуга до местоположението на потребителя е първият фактор за влиянието на local SEO.

Историите за местните услуги в социалните сметки на местните жители се провеждат от уста на уста и всяка информация, положителна или отрицателна се разпространява много бързо сред целевата аудитория. По този начин уеб сайта става известен на потенциалните клиенти.

С услугите на екип от eXtremeSEO може да имате не само основа в СЕО, но и качесрвено класиране. Гарантирано най-добри резултати!