Как се изхвърлят строителни отпадъци и стари мебели от апартамент

Основният въпрос, пред който са изправени онези, които са решили да започнат ремонт на апартамент или са решили да се отърват от големите стари боклуци е къде да поставят боклука?

Вариантите са няколко, а сред тях е и изборът на правилна фирма, която се занимава с изхвърляне на стари мебели и боклуци: http://evro5.com/izvozvane-stroitelni-bokluci-ceni

Кофа за боклук

На първо място, трябва да помните веднъж завинаги, че боклукът се сортира в различни типове. За всеки тип е предвидено отделно сметище. Обикновените малки домакински боклуци (остатъци от храна и битови отпадъци) могат да бъдат хвърлени в стандартни резервоари, които стоят във всеки двор. Въпреки това, когато става въпрос за старата техника, мебелите, водопроводните инсталации, вече има твърди битови отпадъци. За тях в кварталите се осигуряват така наречените „бункери“.

Що се отнася до строителни отпадъци (стари плочки, гипс, стъкло, декоративни елементи), те не могат да бъдат изхвърлени където и да е – стандартни контейнери за битови отпадъци. Това е строго забранено. При нарушение на правилата за унищожаване на отпадъци има наказание.

Големи размери боклук не могат да се изнесат до градското сметище и то от обикновени граждани. Тогава се налага да се потърси цени на фирма за изхвърляне на стари мебели и боклуци.

Премахването на строителните отпадъци е единствено работата на самите собственици. Във всеки случай, това трябва да бъде направено тяхна сметка. Въпреки че в близост до новите сгради, често се наблюдават цели планини от строителен боклук, останал още от строежа.

Изхвърляне на стари мебели

Можете да се отървете от старите мебели по няколко начина. Ако мебелите са в добро състояние и ги изхвърлят, струва си да се опитате да ги продадете като втора употреба. Трябва обаче да сте предпазливи как и на кого продавате. В наши дни има много измамници и дори като страна продавач трябва да внимавате.

Ако трябва бързо да освободите пространствата на дома си от старата мебел, не се колебайте да научите повече за услугите на фирма по изхвърляне на стари мебели и боклуци.

Тези услуги са достъпни за всеки, а към цената, най-често е включен и демонтаж, товарен транспорт и изнасяне по стълбище или с асансьор.

В допълнение, цените могат да варират в зависимост от площта на града или етаж, наличието на асансьор.