дървеници

Ето как да разберете, че в дома ви има дървеници

Дървеници могат да се появят, дори в много чисти апартаменти, тъй като животът им не се нуждае от хранителни отпадъци, а от човешка кръв. Много хора се притесняват от въпроса, какво да правят, ако съседите имат дървеници и не предприемат никакви действия за борба с тях. Ще се опитаме да разгледаме подробно този проблем.

Как да разбера, че в къщата има дървеница

Тези паразити имат заоблено тяло с дължина до 8 мм и три чифта крайници. Те имат успоредни ивици на гърба. Насекомите обикновено се намират близо до спалното място на човек и живеят в големи колонии.

Дървениците се срещат в дивана, по шевовете на спално бельо, по дрехите в килера, зад мебели, килими, в контакти с други тъмни места. Красноречиви признаци, показващи появата на дървеници са: ухапвания по кожата под формата на червени точки или петна. Буболечките имат и специфична миризма, а наличието на черни точки, говори за екскременти от паразити, както и люспите на ларвите и празните яйца.

Дървениците се появяват и в нови апартаменти

Прекомерно увеличеният брой индивиди може да послужи като знак за разширяване на местообитанието. Преместването обикновено се случва късно през нощта, чрез вентилационни канали, комуникационни системи и пукнатини в стените.

Как попадат в апартамента дървеници

Тези паразити могат да влязат в апартамента по различни начини. Това може да стане от съседни жилища; Чрез козината на домашни любимци; Заедно със закупени използвани мебели, книги или дрехи; По дрехите на човек, посетил къща, обитавана от дървеници. Тези насекоми лесно скачат в чанти, джобове или портфейли и могат да изминат дълги разстояния по този начин.

Как да разбера, че дървениците са дошли от съседите

Може да разберете само, че заразяването с дървеници е по вина на съседите. Отговорете си на следните въпроси: Имате ли домашни любимци извън дома? Наскоро купували ли сте втора ръка мебели, домакински уреди или текстил? Ходихте ли в командировки или на развлечения през следващите месеци? Наели ли сте или наели квартира? Посещавали ли сте непознати хора? Посетили ли сте потенциално опасни места: хостели, хотели, болници, апартаменти на други хора? Ако сте отговорили отрицателно на всички въпроси, тогава най-вероятно паразитите са дошли при вас от вашите съседи.

Какъвто и да е начина за тяхното преселение във вашия дом, то вие сте длъжни да предприемете мерки. Проверете методите за третирането им или потърсете професионална фирма по ДДД в борба с вредителите!