Всичко около любителската игра тенис

Тенисът е олимпийски спорт. В международни състезания се играе на голям терен – арена и се провежда в „синглите“, които се конкурират помежду си  от 2-ма играчи, или „двойки“, където отбори играят 2 на 2.

Тенис се нарича царската игра или известна още като игра на царете. Първото споменаване на тенис датира от XI век, когато монасите в манастирите блъскат помежду кръгли предмети. Играйте допускат участници до 12 души, в зависимост от размера на помещението. През XVI век, има много забележителни хора, включително френските крале, които започват да се включат в новата игра. Големи просторни зали за тенис  се използват от благородници, които могат да си го позволят. Тенис залите са оборудвани не само в самите замъци, но и църкви, манастири и дори по корабите.

Независимо от това, огромен интерес се проявява към тениса в продължение на период от време и не след дълго той се превръща в любимата игра на много хора по света. Модерният тенис получава бързото си развитие от края на ХIХ век. Той става патентната игра „sferistiku“ през 1873 г. от майор Уолтър Уингфайлд. Тя комбинира бадминтон и бързо набира популярност в онези дни като се превръща в тенис, играта в Уелс.

Пикът на тенис е игран на трева и започва през втората половина на XIX и началото на XX век. През този период, придобива обичайната за нас формата. Появяват се редица международни асоциации на тенис, тенис ракети Wilson. Започват редовно да се провеждат международни състезания. За първи път се провежда и Купата Дейвис – през 1900 г.. Така тенисът бързо набива своята популярност и е признат за световния спорт, който всяка година става все по-интересен и практикуван от все повече и повече хора!

Тенисът днес е може би най-популярният индивидуален спорт в света. Той също седи на 10 от най-популярните и масови спортове сред всички страни, от които участващи 200.

Тенисът е на разположение за спорт практикуван на всяка възраст. Тя позволява да се поддържа отлична физическа форма, като тази игра развива всички основни мускулни групи, координация, дишане, перисталтиката, укрепва съдове и сърцето.

Ето защо тенис е любима игра на много актьори, политици, както и много други активни и креативни хора, което е важно, както за здравето, така и за добрата фигура. Хората казват: „в здраво тяло – здрав дух“. Тенисът дава възможност не само да се противопостави на техника, физическа сила и издръжливост на опонента, но и да изпита психологическа битка за укрепване и закаляване духа.

Това наистина е царски спорта, които доставя огромни дози приятно изживяване. Тенисът е достъпен дори за Вас на живо!